Loading...
FAQ 2018-04-20T09:58:46+03:00

RASPUNSURILE DE CARE AI NEVOIE

Ne dorim ca toti clientii nostri sa fie corect informati. Astfel, am pregatit o lista cu cele mai frecvente intrebari referitoare la domeniul nostru de activitate. Mentionam ca intentionam sa actualizam permanent aceasta categorie, asa ca nu ezitati sa ne trimiteti intrebari.

1. De unde provine termenul de „ecler”?

Originea acestui cuvant este frantuzeasca: „eclair”. Acesta termen este folosit pentru a da numele celebrei prajituri, insa are si un inteles de sine statator: „fulger”. Legatura este data de faptul ca uneori aceste prajituri se mananca fulgerator (foarte repede). O alta explicatie este intensitatea gustului lor.

2. Din ce este compusa aceasta prajitura?

Eclerul este un desert complex, format din trei parti: coaja eclerului (cunoscuta drep choux), crema si delicioasa glazura de deasupra. Insa, desi este o prajitura intalnita in foarte multe cofetarii si restaurante, reteta difera de la un maestru cofetar la altul. De regula, coaja eclerului este produsa din lapte, unt, apa, oua, zahar si putina sare. Crema difera in functie de preferinte. Insa, printre ingredientele principale, regasite si in produsele noastre, se numara lapte, oua, zahar si unt. Glazura, in mod traditional, este reprezentanta de fondant. Insa, noua ne place sa jonglam cu ingredientele.

3. Cum sunt ingredientele folosite pentru obtinerea eclerurilor?

Atunci cand vine vorba de ingredientele pe care le folosim, pe langa faptul ca acestea sunt delicioase, trebuie mentionat faptul ca noi mizam mereu pe calitate si prospetime. Astfel, conform retetelor din cofetariile frantuzesti pe care le-am studiat cu atentie, untul folosit de noi are peste 80% grasime. Frisca este obtinuta natural din smantana si lapte. Ciocolata este aleasa cu grija, de la cei mai buni producatori. Fructele incluse printre ingredientele noastre sunt proaspete sau provin din piureuri naturale. Ouale sunt si ele selectionate cu grija pentru a rezulta cele mai bune dulciuri. Facem acest lucru din respect pentru clientii nostri.

4. Care este pluralul pentru termenul „ecler”?

Am observat ca multi dintre clientii nostri se simt adesea „incurcati” atunci cand vine vorba de pluralul cuvantului ecler. Astfel, va precizam ca forma corecta este „ecleruri”, dar este admisa si forma „eclere”. Indiferent de varianta aleasa, important este sa va bucurati de savoarea acestei prajituri.

0